četrtek, 9. julij 2009

Že v maternici na Twitterju


J.G.
Takrat še nerojeni dojenček je postal najmlajša oseba na svetu, ki je prek spleta sporočala, kaj dela. Vsakič, ko je „brcnil svojo mamico“, je o tem poročal tudi na internetu!

Vsakič, ko je Tyler v maternici brcnil svojo mamico, so za to izvedeli vsi, ki so na Twitterju spremljali dojenčkovo početje. Sicer njegove novice niso bile podobne zvezdniškim, vendar so vseeno pritegnile kar nekaj pozornosti. Čeprav je Tyler vsakič objavil le novico: „brcnil sem mamico“ z datumom in uro brcanja, je njegove objave spremljalo kar nekaj sto ljudi.

Nosečniški trebušček
Bi tudi vi dojenčkove premike objavljali na spletu? (Foto: iStockphoto)

Očka-izumitelj

Bodoča mamica Ellen Menscher je v nosečnosti nosila posebno napravico, ki jo je izumil njen partner Corey, študent interaktivne telekomunikacije. Povedal je namreč, da ga je njegova žena vedno klicala, od trenutka, ko je začutila prve dojenčkove premike. Vendar jih takrat sam še ni mogel čutiti.

Vseeno je 'izumil' elastičen pas, ki si ga je Ellen namestila na nosečniški trebušček. Na pasu sta bila nameščena senzorja, ki sta beležila gibe dojenčka. Senzorja sta bila brezžično povezana s spletom, kjer se je nato takoj, ko sta zaznala gibanje, objavila novica, da je Tyler zopet brcnil mamico. Ko se je novica objavila na Twitterju, je ta takoj poslal sporočilo njegovemu očetu.


Dojencek na Twitterju
Takole je Tyler iz maternice svetu sporočal, kaj dela.

Ogromno zanimanje ...

Tylerjeve objave so bile celo bolj zanimive kot objave uporabnikov, da „je v kavarni velika gužva“ali,da „se je moja mačka pravkar prekotalila“. Corey je takoj obvestil svoje prijatelje in sorodnike, da Tylerjeve premike lahko spremljajo na Twitterju.

Vendar ni pričakoval, da bo za njegovega nerojenega dojenčka toliko zanimanja. O tem, kdaj je dojenček brcnil svojo mamico, je namreč želelo vsakič biti obveščenih več kot 600 ljudi po vsem svetu.

Tyler je medtem že prijokal na svet in s ponočjo očeta že „piše“ nov blog ...


Vir: http://bibaleze.si/clanek/nosecnost/dojencek-twitter-uporabljal-ze-v-maternici.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar